Et lovforslag til forbudsstaten

Posted: 1. december 2009 in Antropologisk fænomenologi, Brok, Træls

Så er den gal igen med forbudsstaten. Det er ikke det at der laves forbud – der burde snarere være en lov om mindst ét nyt forbud om dagen – det er det at det altid går ud over de forkerte. Nu er der nogle båtnakkede borgerlige politikere, som åbenbart ikke har fattet et hak af begrebet liberalisme, og nogle ligeså tåbelige kommunister der vil have et forbud mod vandpibetobak.

Personligt er jeg ligeglad med forbuddet mod vandpibetobak, for jeg ryger ikke selv. Det er kun tabere der ryger. Nej, min harme over det kommende forbud skyldes noget helt andet og langt mere alvorligt. Det der piner mig, er at det altid er de unges livsstil der udsættes for kontrollerende tyranforbud. Så skal kamphunde forbydes, så er det train surfing der står for skud, næste dag er rygeheroin ulovligt – alt sammen underholdning som vi unge (ja, jeg er fanme stadig ung, smartass) ynder at hengive os til i vores fritid. Og som oven i købet på ingen måde går ud over andre mennesker.

Langt værre står det til med den ældre del af befolkningen. Af grunde som ingen har gidet at forklare mig, synes de at foretrække enhver aktivitet der vil pisse så mange andre mennesker af som overhovedet muligt, og jeg tror faktisk at en anseelig del af livet som gammel går ud på at være en pestilens for andre mennesker. Tillad mig at komme med et par enkle, men ofte forekommende eksempler:

Alle kender situationen hvor en usædvanlig knotten gnavpotte med en rusten og tør stemme, der runger af årtiers indestængt bitterhed, kræver at der bliver åbnet en ny kasse hvis køen i supermarkedet består af mere end 5 personer, for vedkommende skal så sandelig ikke spilde 10 minutter af sit dyrebare liv på at vente på andre mennesker. Det er tydeligt at oldingen føler sig endog meget krænket over forventningen om at man venter, som en god kunde, på at det bliver ens tur. Men det er jo heller ikke fair, hvordan kan vi dog tillade os at forvente at ældre mennesker indordner sig under de samme samfundsregler som alle os andre…

Næsten værre endnu er de gråhårede bæster der hver eneste dag ser det som sit højdepunkt at lemlæste det stakkes avisbud der vover at aflevere dagens avis hele 8 minutter for sent. Også denne flok hadefulde pensionister har årevis af erfaring i den udvalgte disciplin, og den unge knøs der er gået i fælden, kan på ingen måde forsvare sig mod det verbale fragttog der med gennemsyret ondskab og dræbende præcision er i færd med at køre ham over. Men for pokker, det er jo også fuldstændigt uacceptabelt at avisen ankommer 10 minutter senere end den plejer når de gamle idioter risikerer at udånde hvert et øjeblik…

Eller hvad med de forfærdelige mølædte mennesker hvis væsentligste beskæftigelse her i livet er at snakke til fremmede i bussen, på gaden, i supermarkedet – ALLE steder! Fat nu for helvede at når vi ikke er i vores lejlighed, er det fordi vi er på vej fra selvsamme lejlighed til en anden lokation hvor vi kan være i fred for andre mennesker, og at det offentlige rum IKKE er beregnet til ligegyldige samtaler med mennesker man absolut intet har tilfælles med. Nej, vejret er fandengaleme på ingen måde spændende nok til at vi skal engagere os i en samtale om det, og hvis du ikke har fanget den, så lad mig give dig et hint: hovedtelefonerne signalerer at jeg ikke er interesseret i at høre hvor pudsigt du synes (indsæt selv intetsigende emne) er, eller noget som helst andet fra dit århundrede lange, og lige så uvæsentlige, liv. Lad mig være i fred, olding!

Sidst men ikke mindst er der tosserne der går rundt på gader og stræder og snakker med sig selv. Der er ingen tvivl om at det er ‘good times’ for dem, men hold nu fucking kæft hvor er det da bare irriterende for alle os andre. Man ved jo heller ikke om vedkommende er mentalt forstyrret og/eller psykotisk nok til at trække en kniv og begynde at bruge sine medmenneskers indvolde som et organisk puslespil med den opførsel! Og fair nok, man skal feje for egen dør først: jeg snakker med mig selv. Ja sgu, værsgo og leg psykolog, og fortæl mig hvad jeg fejler. Men jeg gør det fanme kun når jeg er alene, jeg er jo ikke komplet skingrende sindssyg, vel?*

Nå men, tilbage til det indlægget handlede om. At aktiviteter som unge holder af, og som ikke skader/irriterer andre mennesker, én efter én bliver forbudt ved lov. Kan vi ikke snart begynde at forbyde de psykopatirriterende tendenser som gamle mennesker har?

Kan vi snart få et forbud mod at kræve der bliver åbnet en ny kasse i supermarkedet? Det er sundt at vente. Det opbygger karakter. Men det ved gamle idioter selvfølgelig ikke noget om (hvorfor staten bør hjælpe dem).

Kan vi få et forbud mod at brokke sig hvis avisen er forsinket? Den unge knægt er i sit første job (og temmelig sikkert første tur på ruten) for at tjene lidt skillinger til at købe nogle bajere og et pornoblad. Du har selv været der, bedstefar, lad være med at gøre knægtens liv til et helvede.

Kan vi ikke få et forbud mod at snakke til fremmede i det offentlige rum? Mest fordi det er herre irriterende, men også fordi det er unødvendigt og sænker os på vores vej gennem livet. Tid er penge, morfar. Men det ved du jo ikke noget om.

Og hvad med forbuddet mod at snakke med sig selv? Det forstyrrer den offentlige fred og orden, og det skræmmer uskyldige mennesker. Går det egentlig ikke også ind under lømmelpakken?

Hvis ikke vi får indført mindst to af ovennævnte forslag inden udgangen af år 2010, skal jeg personligt sørge for at min generation bliver 16 gange mere irriterende når vi bliver gamle. Nu er Danmark advaret.

* Jeg håber nogle af mine læsere har mental kapacitet nok til at undersøge hvad psykologien egentlig siger om nævnte opførsel, og når frem til samme resultat som jeg.

Reklamer
Kommentarer
 1. Lange siger:

  Ganske sandt! (indlægget) Jeg vil også være meget mere irriterende end alle gamle tilsammen er i dag, hvis ikke der bliver gjort noget, for det kan da ikke passe andre unge skal have det bedre end os! NEJ, det er sgu da også derfor vi er ved at smadre planten med CO2! Det kommer jo ikke os ved, men vores verden var også hård, og der gjorde ingen noget!

 2. Lange siger:

  I min arrighed lykkedes det mig så at smadre planter med CO2, men der er selvfølgelig tale om vores planet, moder jord!

 3. kongfinland siger:

  Planter skal fanme også smadres (gerne med Co2). Jeg mener, fotosyntese!? Hvem tror de lige de er?

  Og du har helt ret, fremtidens generationer skal sgu ikke have det bedre end os!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s